вівторок, 05 жовтня 2010 10:37

Росія створює перший у світі космічний готель

Росія створює перший у світі космічний готель

Орбітальний готель може почати приймати гостей вже в 2015 році.

Перша комерційна орбітальна станція буде мати чотири каюти, розрахованої на екіпаж з семи осіб: космонавтів, вчених, а також космічних туристів. Цей проект є спільною розробкою "Енергії" і "Орбітальних технологій", повідомляє портал Постсовет.Ru.

Конструктори розраховують вивести на орбіту модуль першого в світі космічного готелю в кінці 2015 - початку 2016 року. За словами глави "орбітальних технологій" Сергія Костенко, туристам буде забезпечено високий рівень комфорту: зокрема, встановлені великі ілюмінатори.

Станція буде використовуватися не тільки як готель на орбіті - її планується здавати в оренду великим корпораціям для їх наукових програм. До неї можна буде причалювати на космічних "човниках" всіх основних типів.

Клієнтів для космічного готелю буде підбирати давній партнер Роскосмосу - компанія Space Adventures.

У Роскосмосі до проекту створення космічного готелю поставилися з цікавістю, пише портал Yтро.ru.

У РКК "Енергія" повідомили, що корпорація вже десять років займається опрацюванням питання створення комерційної орбітальної станції і готова виступити генеральним підрядником проекту.

Над конструкцією орбітального готелю працює не тільки Росія. У 2009 році американська компанія Bigelow Aerospace оголосила про набір астронавтів для роботи у своєму майбутньому космічному готелі. Прототипи станції уже запускали на орбіту в 2006 і 2007 роках, але коли саме готель буде виведений на орбіту, не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Росія створює перший у світі космічний готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути