четвер, 02 липня 2009 08:25

Росія шукає партнера для газопроводу в обхід України

Росія шукає партнера для газопроводу в обхід України

Росія запропонувала Туреччині співпрацю в рамках реалізації проекту трубопроводу "Південний потік".

Віце-прем"єр РФ Ігор Сечін озвучив пропозицію про співпрацю на зустрічі з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Танером Йилдизом. Реакція турецької сторони поки не озвучена.

Трубопровід "Південний потік" протягнеться з Новоросійська до Болгарії, а далі до Італії та Австрії. Як очікується, проект буде реалізований до 2013 року. За задумом проектувальників, "Південний потік" дозволить понизити залежність РФ від країн, через які здійснюється транзит палива до Європи, - зокрема, від України і Туреччини.

Також на зустрічі російського віце-прем"єра і турецького міністра обговорювався проект газопроводу Nabbuco. Планується, що по цьому газопроводу газ поставлятиметься з Центральної Азії в країни Євросоюзу. Nabbuco стане продовженням газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум. "Південний потік" і Nabbuco вважаються конкуруючими проектами.

Також міністр і віце-прем"єр обговорювали будівництво газопроводу "Блакитний потік-2" (перший газопровід "Блакитний потік", що йде з РФ до Туреччини, вже побудований).

"Чим більше можливостей для постачання газу споживачам буде, тим краще", - сказав Сечін кореспондентові за підсумками зустрічі з Йилдизом. При цьому віце-прем"єр підкреслив, що необхідно строго оцінювати економічну доцільність проектів. "Точний економічний розрахунок ефективності, конкурентоспроможність повинні показати, який проект кращий", - заявив він, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія шукає партнера для газопроводу в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути