субота, 10 травня 2008 10:46

Росія розширюватиме експорт зброї

Росія планує розширити види озброєнь і техніки, що постачається на експорт, заявив у п`ятницю в ефірі радіостанції "Вести ФМ" заступник директора Федеральної служби військово-технічній співпраці (ФСВТС) Росії Михайло Пєтухов.

Він зазначив, що основу російського військового експорту становлять переважно авіаційна і військово-морська техніка.

"Зокрема, заслужений авторитет впродовж багатьох років мають літаки марок Су і МіГ, а також різні види військово-морських кораблів, зокрема фрегати й підводні човни", - сказав Пєтухов.

Водночас, на майбутньому міжнародному салоні "Комплексна безпека-2008" будуть представлені засоби ведення ближнього бою, стрілецька зброя, боєприпаси, автобронетанкова техніка тощо.

"Крім авіаційної та військово-морської техніки, а також засобів ППО, що мають підвищений попит за кордоном, російський оборонний комплекс має в своєму розпорядженні й інші види продукції, які ми теж могли б запропонувати нашим партнерам", - сказав Пєтухов.

Міжнародний салон триватиме з 14 по 18 травня на ВВЦ в Москві і підмосковному Ногінську на території 179-го Рятувального центру МНС Росії.

"Росія входить до трійки або п`ятірки (залежно від системи оцінки) провідних світових експортерів озброєнь. Принцип "наздогнати і перегнати Америку" ніколи не був головним для нашої діяльності. Адже ми не женемося за якимись показниками. Все-таки наш головний принцип - не тільки продати, а й не нашкодити", - наголосив Пєтухов, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія розширюватиме експорт зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути