Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 11:59

Росія раніше терміну вивела свої війська з буферної зони в Грузії

Росія раніше терміну вивела свої війська з буферної зони в Грузії
Росія вивела всі військові пости з території Грузії в зоні грузино-абхазського конфлікту.

Про це заявив в четвер, 9 жовтня, помічник командувача Колективними силами з підтримки миру в зоні конфлікту підполковник Олександр Новицький.

Відповідно до раніше досягнутих домовленостей 8 жовтня російські миротворчі пости з території Грузії в зоні грузино-абхазського конфлікту виведені, передає слова військового ИТАР-ТАСС. "Територія постів передана представникам грузинської влади у присутності спостерігачів від ЄС та місії ООН зі спостереження в Грузії. Передача постів була документально оформлена. Претензій до російських миротворчих сил немає", - підкреслив Новицький.

Претензій немає

Нагадаємо, вчора представник міністерства внутрішніх справ Грузії Шота Утіашвілі підтвердив інформацію про вивід Росією своїх військ із зон безпеки на території Грузії біля кордонів Абхазії та Південної Осетії.

Відповідно до мирного плану Саркозі-Медведєва підписаного на початку вересня до 10 жовтня Росія повинна була вивести всі свої війська із зон безпеки навколо Південної Осетії та Абхазії. Таким чином РФ впоралася із завданням на два дні раніше.

Зараз ви читаєте новину «Росія раніше терміну вивела свої війська з буферної зони в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути