Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 12:49

Росія пробачила Африці 16 мільярдів доларів боргу

Росія списала 16 мільярдів доларів боргу африканських країн, заявив спецпредставник президента Росії зі зв"язків з лідерами африканських держав Олексій Васил"єв. Також йдуть переговори про списання Африці ще 550 мільйонів доларів боргу. Дев"ять десятих африканської заборгованості перед Росією припадає на постачання військової техніки.

За словами Васил"єва, списання боргів Африки є частиною зобов"язань Росії з надання допомоги африканським країнам. Крім того, Росія також допомагає вирішувати соціальні проблеми і надає допомогу в освіті. Як заявив спецпредставник президента, російські миротворці беруть участь у всіх миротворчих організаціях Африки.

"Є гостре питання абсолютної бідності: з 1990 року число абсолютно бідних збільшилося на 90 мільйонів людей, не понижені дані загибелі людей від інфекцій", - сказав Васил"єв, характеризуючи ситуацію в Африці в цілому. За його даними, Африка виготовляє недостатньо продовольства. У цих умовах будь-яке підвищення цін може позначитися на стабільності.

У квітні 2008 року Росія списала борг Лівії в обмін на контракти для російських компаній. Раніше сторони врегулювали суму боргу, що складала 4,6 мільярда доларів. Відразу після списання компанія "Російські залізниці" уклала контракт вартістю 2,2 мільярда євро на будівництво 500-кілометрової ділянки дороги Сірт-Бенгазі.

Російська газова монополія "Газпром" домовилася про створення спільного нафтогазового підприємства з Національною нафтовою компанією Лівії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія пробачила Африці 16 мільярдів доларів боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути