Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 09:29

Росія пообіцяла понизити ціни на газ для Європи

Експортні ціни на російський газ для споживачів в Європі знижуватимуться з початку 2009 року, повідомив журналістів в середу глава правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

"Абсолютно точно, ціни на газ з початку 2009 року для споживачів Європи підуть вниз", - сказав Міллер, відзначивши, що ціна на газ в четвертому кварталі поточного року перевищує 500 доларів за тисячу кубометрів, що є найвищою в історії ціною.

Міллер відзначив, що ціни на газ не є такими волатильними, як ціни на нафту. Система ціноутворення на газ дозволяє зробити їх більш передбаченими, сказав глава "Газпрому", нагадавши, що ціна на газ розраховується, виходячи з вартості нафти і нафтопродуктів, повідомляє "РІА "Новости".

Глава "Газпрому" знову заявив, що епоха дешевих вуглеводнів закінчилася.

У свою чергу глава німецької БАСФ Юрген Хамбрехт повідомив, що в першому кварталі 2009 року для споживачів в Німеччині ціна на газ буде ще на високому рівні, а з другого кварталу очікується її зниження.

Зараз ви читаєте новину «Росія пообіцяла понизити ціни на газ для Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути