пʼятниця, 04 квітня 2008 14:43

Росія побудувала поряд з Естонією секретну базу (ФОТО)

Росія побудувала секретний військовий об"єкт за декілька десятків кілометрів від кордону Естонії. Імовірно нова російська база призначена для ведення радіотехнічної розвідки і може використовуватися для перехоплення інформації з супутників.

За даними журналу Economist, ще в 2002 році на місці секретного об"єкту був пустир. Тепер же за бетонною огорожею знаходяться декілька антен, адміністративні будівлі і оглядові башти. З семи параболічних антен найбільша має близько 20 метрів в діметре, ще одна - 10 метрів. Крім того, між двома радіощоглами розтягнута величезна дротяна антена.

На думку неназваного високопоставленого представника однієї із спецслужб західних країн, місцерозташування бази оптимально підходить для стеження за суперсучасним супутником Inmarsat 4 F-2, через який проходить величезний об"єм інформації, зокрема урядової і секретної, як із США, так і країн Європи, повідомляє британський журнал TheEconomist.

Зараз ви читаєте новину «Росія побудувала поряд з Естонією секретну базу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути