субота, 20 серпня 2022 05:26

Росія планує розгорнути добровольчі підрозділи на півдні України - ISW

Росія планує розгорнути добровольчі підрозділи на півдні України - ISW
Росія посилює контроль над освітньою інфраструктурою на тимчасово окупованих територіях. Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія планує розгорнути так звані добровольчі підрозділи на півдні України загалом і в Херсоні у складі 3-го армійського корпусу.

Упевненість Росії в безпеці тилових районів знижується через нещодавні українські удари по російській військовій і транспортній інфраструктурі, повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

"Українські удари викликають резонанс у російському інформаційному просторі, незважаючи на те, що ці повідомлення були, швидше за все, роздутими", - ідеться у повідомленні.

За даними інституту, російські джерела в основному повідомляли та поширювали неправдиву або перебільшену інформацію. Це вказує на паніку в Росії.

Окрім цього, Кремль помітно посилює заходи безпеки в Криму, що вказує на занепокоєння російської влади та цивільного населення щодо загрози українських ударів по тилових районах, які раніше вважалися безпечними. Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишалася відносно незмінною, незважаючи на заяви Росії про те, що українські сили влаштують на станції провокацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу знищили два склади боєприпасів та одну базу росіян

Із метою подальшого закріплення контролю над тимчасово захопленими територіями України та деморалізації українських захисників росіяни можуть влаштувати показові суди над полоненими "азовцями".

Окупаційна влада РФ готується до нового навчального року та посилює контроль над освітньою інфраструктурою на тимчасово окупованих територіях і, можливо, відправляє українських дітей до Росії в рамках кампанії репопуляції.

Кремль, ймовірно, наказав владі в регіонах РФ сформувати добровольчі батальйони для участі у війні проти України. Замість того, щоб оголошувати часткову чи повну мобілізацію в Росії.

У РФ вже назвали це "добровольчою мобілізацією".

Влада РФ хоче зібрати по всій країні 34 тис. добровольців. Після місячної підготовки їх збираються відправити воювати в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує розгорнути добровольчі підрозділи на півдні України - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути