четвер, 31 липня 2008 09:24

Росія підсилює вплив на СНД

Міністерство закордонних справ Російської Федерації ініціює створення федерального агентства у справах СНД. Нова структура почне роботу у вересні і займатиметься міжнародною гуманітарною співпрацею і зв"язками із співвітчизниками.

За задумом творців, агентство повинне стати аналогом американського USAID, просуваючи російський вплив в ближньому зарубіжжі, пише газета "Комерсант".

Тим самим буде виконаний указ президента РФ Дмитра Медведєва "Питання системи і структури федеральних органів виконавчої влади" від 12 травня цього року, один з пунктів якого і наказує "утворити федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав", що знаходиться у підпорядкуванні МЗСу.

У згаданому указі також записано, що керівництво діяльністю нового агентства, як, власне, і МЗСу, здійснюватиме голова держави.

"Це спроба прийти до посилення нашої політики в СНД з погляду практичних проектів, які раніше у нас не було можливості здійснювати. Нам необхідно допомагати країнам Співдружності і вирішувати їх проблеми під егідою Росії", - заявив заступник голови департаменту країн СНД МЗС РФ Валерій Михайлов. При цьому профільні департаменти МЗС РФ як і раніше здійснюватимуть зовнішню політику по відношенню до СНД.

"У його веденні буде підтримка російського некомерційного сектора до СНД - НВО, фондів, філій наших організацій. Ця робота не була розвинена серйозно і ніколи не користувалася держпідтримкою. Тим часом в тих же США все це розвинено і відпрацьоване", - повідомив депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, повідомляє Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Росія підсилює вплив на СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути