вівторок, 05 серпня 2008 12:30

Росія підрахувала доходи від експорту озброєнь

За підсумками 2008 року Росія отримає від експорту озброєнь більше 8,5 мільярдів доларів, заявив глава Федеральної служби по військово-технічній співпраці (ФСВТС) Михайло Дмітрієв. Про це повідомляє РІА Новости. За словами Дмітрієва, минулого року експорт склав 7,5 мільярда доларів. Відзначимо, що загальний портфель замовлень на постачання військової техніки, включаючи і вітчизняні замовлення, складає 33 мільярди доларів.

На початку липня 2008 року стало відомо про те, що ФГУП "Рособоронекспорт" поставить іноземним замовникам озброєння і військову техніку на суму більше шести мільярдів доларів. За словами директора держкомпанії Ігоря Севастьянова, це завдання було поставлене президентом Росії Дмитром Медведєвим.

На думку глави ФСВТС Дмітрієва, в майбутньому продовжуватиметься зростання експорту і Росія поступово займе місце Радянського Союзу на світовому ринку озброєнь. "Ми виходимо на нові критерії оцінки своєї діяльності" - додав глава ФСВТС. Проте російська військова промисловість не справляється з поточним рівнем замовлень через брак потужностей і фахівців.

Брак виробничих потужностей призвів до того, що експортні замовники вимушені стояти в черзі до російських оборонних підприємств за новою військовою технікою і озброєннями, повідомляє "Інтерфакс". За даними глави ФСВТС, "в цій черзі 10-15 зарубіжних партнерів", таких як Китай, Індія, країни близькосхідного регіону, Алжир, Марокко і Венесуела.

З часом ФСВТС розраховує виправити положення, що склалося, - більшість виробничих потужностей були довгий час згорнуті і їх повторний запуск вимагає певного часу.

Нагадаємо, що за підсумками 2007 року першою в світі за об"ємом експортних замовлень на постачання озброєнь стала Великобританія. Сукупна вартість контрактів, підписаних британськими оборонними компаніями з іноземними замовниками, склала 19 мільярдів доларів або 33 відсотки від загального об"єму світового ринку озброєнь. Найбільшою популярністю британська зброя користується в Північній Америці і на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Росія підрахувала доходи від експорту озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути