вівторок, 14 жовтня 2008 10:10

Росія передала Китаю спірні острови на Амурі

Росія у вівторок, 14 жовтня, передає Китаю контроль над половиною Великого Уссурійського острова і островом Тарабаров на річці Амур, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

На Великому Уссурійському острові, повідомили в зовнішньополітичному відомстві РФ, у вівторок пройде урочиста церемонія відкриття прикордонних стовпів, в якій візьмуть участь представники МЗС Китаю і Росії, міністерств оборони, прикордонних служб і місцевих властей обох країн, повідомляє "Lenta.ru".

Угоду між Росією і Китаєм про розділ спірних островів на річці Амур було укладено ще в 2004 році. Проте юридичне оформлення кордону було завершене лише в липні 2007 року, коли міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і глава МЗС КНР Ян Цзечи підписали додатковий протокол-опис лінії російсько-китайського кордону в її східній частині.

Після вступу 14 жовтня через цей додатковий протокол, пояснили в МЗС Росії, буде завершений процес делімітації і демаркації російсько-китайського кордону на всій його протяжності. Переговори по врегулюванню територіальних суперечок між РФ і КНР тривали більше 40 років.

Острови Великий Уссурійський і Тарабаров разом з тими, що оточують їх невеликими острівцями утворюють компактний заплавний масив площею близько 375 квадратних кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Росія передала Китаю спірні острови на Амурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути