Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 12:18

Росія організувала авіакатастрофу з метою вбивства - сім'я Качинського

Росія організувала авіакатастрофу з метою вбивства - сім'я Качинського

Сім'я Леха Качинського, президента Польщі, який 10 квітня 2010 загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, вважає, що ця трагічна подія була влаштована Москвою. Остаточний звіт МАК про причини катастрофи не тільки не переконав родичів Качинського в тому, що в аварії винні польські пілоти, але навіть зміцнив їхню антиросійську позицію.

"Сьогодні гіпотеза про змову з метою вбивства польського президента більш правдоподібна, ніж коли-небудь ще", - заявив польським ЗМІ Марцін Дубенецькі, чоловік і представник Марти Качинської-Дубенецькі, єдиної дочки президента і його дружини, котрі загинули у катастрофі.

"Є багато ознак, які показують, що росіяни хотіли би вбити Леха Качинського", - сказав Дубенецькі польському телеканалу TVN24.

"Я кажу це як представник Марти Качинської", - підкреслив він.

Серед причин, з яких Росія бажала смерті польському президенту - його можлива перемога на наступних виборах, реакція на серпневі події 2008 року в Грузії і політика Польщі в Євросоюзі.

Дубенецькі звинуватив Міждержавний авіаційний комітет, який розслідував авіакатастрофу, у приховуванні важливих фактів - наприклад, спроби пілотів за 22 секунди до падіння літака відмовитися від приземлення і набрати висоту. Ця спроба не вдалася, оскільки екіпаж не мав у своєму розпорядженні достовірних відомостей про висоту літака і його становище щодо посадочної смуги, стверджує Дубенецькі, якого цитує, зокрема, британська газета The Daily Telegraph.

Між тим польські ЗМІ з'ясували, що у вівторок польська сторона опублікує записи переговорів авіадиспетчерів на аеродромі "Північний" в момент катастрофи президентського Ту-154М. Офіційно МВС не анонсує оприлюднення записів, а повідомляє лише про прес-конференції за участю міністра внутрішніх справ і адміністрації республіки Єжи Міллера. Його зустріч з журналістами запланована на 14:00 за місцевим часом (15:00 за Києвом).

Стенограма записів буде розміщена на офіційному сайті відомства. Раніше Міллер поінформував, що переговори диспетчерів комісія опублікує під час презентації власної відеореконструкціі польоту, що трагічно завершився. Нагадаємо, саме на російських диспетчерів польські офіційні особи покладають частину провини за авіакатастрофу.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Росія організувала авіакатастрофу з метою вбивства - сім'я Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути