субота, 09 квітня 2022 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія нехтує будь-яким правом, а Путін – клієнт для психіатра" – ветеран про мирні угоди з РФ

"Росія нехтує будь-яким правом, а Путін – клієнт для психіатра" – ветеран про мирні угоди з РФ
Україна має справу з державою, яка не визнає жодного права, каже Євген Дикий. Фото: Gazeta.ua

Переговори з Російською Федерацією не варто було починати, тому що ця країна не дотримується жодних норм міжнародного права. До укладання мирної угоди варто підходити тільки з позиції переможця у війні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Євген Дикий, екскомандир роти батальйону "Айдар".

"Після Бучі переговори варто припинити. Їх не треба було і починати. Коли я в один і той самий день бачу новини, як наш президент відвідує Бучу і після цього підписує указ про формування делегації "для обговорення з Росією гарантій безпеки" – у мене таке враження, що це якесь роздвоєння свідомості. Як після того, що ти побачив у Бучі, можна сісти за стіл переговорів з РФ? Це не про людські емоції. Я саме про раціональні міркування – з країною, яка чинить таке, говорити про гарантії безпеки неможливо", – говорить Дикий.

Україна має справу з державою, яка не визнає жодного права, каже ветеран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перша ракета по Варшаві буде одночасно з ракетою по Москві з Франції, Німеччини, США" - Євген Дикий

"Росія не зробить виняток для підписання з нами угоди про гарантії безпеки. Це відверта дурниця. РФ нехтує будь-яким правом, а глава цієї держави – клієнт для психіатра. Від цього факту треба будувати політику. З Росією безглуздо домовлятися, бо є стовідсоткова гарантія, що нічого не дотримається, як тільки вони побачить можливість", – наголошує Дикий.

Реалістична поведінка з цією країною – утриматися поки від будь-яких переговорів, максимально знищувати її армію, говорить ветеран.

"І тільки з позиції воєнної перемоги підходити до переговорів по-суті: про умови їхньої капітуляції та про репарації", – пояснює Дикий.

Президент України Володимир Зеленський не вірить російським гарантіям безпеки навіть після підписання мирної угоди. Росія може повернутися до агресії за два роки після такого договору, заявив президент.

Радник керівника Офісу президента і член української делегації на переговорах із Росією Михайло Подоляк заявив, що про тимчасове перемир'я не може бути й мови. Таке перемир'я дасть змогу Росії наростити воєнну машину й лише стимулює її до подальшої війни та агресивних дій.

Зараз ви читаєте новину «"Росія нехтує будь-яким правом, а Путін – клієнт для психіатра" – ветеран про мирні угоди з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути