Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2007 11:08

Росія не дає віз спостерігачам ОБСЄ на вибори в Держдуму

Спостерігачам ОБСЄ, які мають намір прибути до Росії для моніторингу виборів у Держдуму, що відбуватимуться 2 грудня, поки не видали російських в"їзних віз: у російських посольствах говорять, що вони ще не отримали відповідних інструкцій. Таким чином, незважаючи на формальну згоду російських властей, проблем у спостерігачів не поменшало. Нагадаємо, 2 листопада стало відомо, що Організація з безпеки і співпраці в Європі направить до Росії для моніторингу виборів в Держдуму РФ делегацію з 70 представників. Тоді як раніше повідомлялося, що ОБСЄ може не прислати своїх співробітників після рішення російських властей обмежити число міжнародних спостерігачів на майбутніх виборах.

"Якщо ми не отримаємо російських віз, ми, відповідно, не зможемо приїхати", - сказала "Интерфаксу" прес-секретар Бюро з демократичних інститутів і прав людини Урдур Гуннарсдоттір у понеділок.

"Звичайно, ми розраховуємо отримати візи. У нас немає ніякого дедлайну. Просто нам треба діяти швидко", - відзначила вона. За її словами, деякі члени делегації мають дипломатичні паспорти, але необхідно, щоб делегація прибула до Росії у повному складі для ефективнішої роботи. Вона відзначила, що в російських посольствах, куди спостерігачі ОБСЄ звертаються за візами, говорять, що вони ще не отримували відповідних інструкцій.

Відзначимо, думка Європи і США щодо виборів в Росії неоднозначні. У США їх вже визнали недемократичними.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія не дає віз спостерігачам ОБСЄ на вибори в Держдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути