пʼятниця, 13 жовтня 2023 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія має багато агентів: ГУР просить українців бути пильними

Росія має багато агентів: ГУР просить українців бути пильними
Представник ГУР Андрій Юсов закликає українців бути пильними. Фото: armyinform.com.ua

Удар російських загарбників по селу Гроза у Харківській області показав, наскільки сильний агентний вплив має Росія в Україні.

Тому українці мають бути пильними. Особливо, щодо людей, які виїхали в Росію після початку війни або з деокупацією певної території нашої держави. Про це в ефірі національного телемарафону сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, українські сили безпеки активно працюють у напрямку боротьби з колаборантами. Зокрема, він підкреслив, що ГУР регулярно отримує повідомлення від СБУ про викриття чергових зрадників, які допомагали ворогу нищити українську цивільну інфраструктуру, а також бити по українських оборонцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали зрадницю, що наводила російські "Смерчі" на власне місто

"Це процес, який триває постійно, контррозвідувальна робота - це не той момент, коли можна один раз відпрацювати й забути. Агресор кидає великий ресурс і залучає розгалужену мережу для того, щоб підтримувати її й вербувати та знаходити все нових агентів", - сказав Юсов.

Він розповів, що дуже часто, особливо під час деокупації українських територій, ворожі спецслужби можуть залишати навмисно прихованих агентів, які продовжуватимуть роботу на державу-агресора і передаватимуть росіянам інформацію. Тому закликав українців бути пильними.

"Якщо до вас раптом звертаються люди, які виїхали разом з загарбниками або перебувають на території держави-агресора, навіть, здавалося б, з побутових питань, це одразу має викликати певну настороженість. І про це треба повідомляти представникам правоохоронних органів і спецслужб", - наголосив Юсов.

Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок російського ракетного удару по кафе на Харківщині. 59 людей вбили росіяни прямим влучанням "Іскандеру" в селі Гроза. Всі жертви - місцеві мешканці.

Служба безпеки по гарячих слідах встановила особи зрадників, які 5 жовтня скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині. Російський "Іскандер" на село навели двоє братів. Вони виявилися місцевими жителями, які під час окупації регіону перейшли на бік ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росія має багато агентів: ГУР просить українців бути пильними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути