четвер, 10 січня 2008 12:12

Росія і США обговорять корейську ядерну проблему

У п"ятницю, 11 січня, помічник держсекретаря США Крістофер Хілл зустрінеться в Москві із заступником глави МЗС РФ Олександром Лосюковим, щоб обговорити стан справ у шестисторонньому процесі з урегулювання ядерної проблеми Корейського півострова. У четвер Хілл, перебуваючи в Південній Кореї, заявив, що Пхеньян має повністю відзвітувати перед світовою спільнотою про свою ядерну програму до 25 лютого. "Природно, на зустрічі обговорюватиметься другий етап денуклеаризації, зокрема мова піде про виведення з ладу об"єктів у Йонбені, а також про декларацію ядерних досліджень КНДР", – проінформував неназваний російських дипломат про наміри зовнішньополітичних відомств.

Тим часом, США назвали новий термін, у який КНДР має надати повний перелік своїх ядерних програм. Це сталося після того, як Північна Корея не виконала своїх зобов"язань і не оприлюднила необхідні відомості до кінця 2007 року. Вашингтон і Москва, проте, не схильні драматизувати ситуацію. "У шестисторонньому процесі можуть бути як уповільнення, так і прискорення", – визнало джерело.

Хілл, глава американської делегації на шестисторонніх переговорах з денуклеаризації Корейського півострова, нагадав у місті Інчхоні, що 25 лютого на посаду вступить новий президент Південної Кореї Лі Мен Бак. Він висловив сподівання, що доти Пхеньян все ж таки розповість про свої програми і виконає інші важливі зобов"язання стосвно виведення з ладу ядерних об"єктів.

За словами Хілла, він розповів новому президентові Республіки Корея про процес їх демонтажу. У четвер американський дипломат відбуває з робочим візитом до Пекіна, де проведе консультації з представниками КНР з ядерного питання, пише ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Росія і США обговорять корейську ядерну проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути