пʼятниця, 11 січня 2008 13:02

Росія і Польща продовжать діалог з питань розміщення ПРО США

Росія і Польща продовжать діалог з питань розміщення ПРО США
Росія і Польща висловилися за продовження діалогу з питань розміщення ПРО США в Європі, йдеться в повідомленні МЗС РФ за підсумками зустрічі у Варшаві заступника глави МЗС РФ Сергія Кисляка з його польським колегою Вітольдом Ващіковським. Кисляк був прийнятий у четвер, 10 січня, главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

Сікорський на зустрічі Ради НАТО–Росія в Брюсселі в грудні 2007 року запросив російських експертів до Варшави для обговорення планів розміщення елементів ПРО на польській території.

США планують розмістити елементи своєї системи в Польщі і Чехії, мотивуючи це ракетною загрозою з боку Ірану. Москва вважає аргументи США непереконливими і розцінює розміщення елементів протиракетної оборони поблизу російського кордону як загрозу своїй національній безпеці.

Новий прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск незабаром після призначення на цей пост у листопаді минулого року заявив, що не є таким активним прихильником розгортання системи ПРО США, як чинний президент Польщі Лех Качиньський.

Варшава, за словами Туска, перш ніж ухвалити остаточне рішення щодо розміщення системи ПРО, хоче отримати всю інформацію про нинішній стан польсько-американських переговорів щодо ПРО, а також обговорити це питання з сусідами – "як з НАТО, так і з найближчими сусідами Польщі, в тому числі й з Росією", повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія і Польща продовжать діалог з питань розміщення ПРО США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути