Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2008 09:15

Росія і Індія проведуть спільні морські навчання

Загін бойових кораблів Тихоокеанського флоту у вівторок відправився з Владивостока в Індійський океан, де проведе спільні маневри з ВМС Індії в рамках військово-морських учень "Індра-2009", повідомляє "Інтерфакс". Російський флот представлятимуть великий протичовновий корабель "Адмірал Виноградов", танкери "Бутома" і "Печенга", а також буксир "Фотій Крилов".

У програмі маневрів запланований спільний відробіток завдань по захисту судноплавства, боротьбі з морським піратством і терористичними діями. Передбачено проведення артилерійської і ракетної стрільби. По дорозі назад до Владивостока кораблі відвідають індонезійський і китайський порти Джакарта і Чжань Цзянь. Окрім цього, як повідомляє телеканал "Зірка", великий протичовновий корабель "Адмірал Виноградов" візьме участь в бойовому чергуванні в небезпечній зоні Аденської затоки. Похід російських кораблів продовжиться більше трьох місяців.

Учення "Індра" проводяться раз на два роки, починаючи з 2003-го. Попередні, "Індра-2007", проходили в акваторії Японського моря. У ньому взяли участь близько десяти кораблів Тихоокеанського флоту, п"ять кораблів ВМС Індії, а також військової авіації. Військові моряки двох країн відпрацювали завдання по затриманню і огляду судна з висадкою досмотрових груп вертольотом, епізоди по спільному маневруванню, поповненню запасів і наданню допомоги потопаючому кораблю, провели артилерійську стрільбу.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Індія проведуть спільні морські навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути