четвер, 12 березня 2009 16:22

Росія хоче впливати на нафтові ціни

Росія хоче впливати на нафтові ціни
Росія має намір запропонувати країнам ОПЕК й іншим найбільшим виробникам нафтопродуктів нову систему ціноутворення. Про це повідомив віце-прем"єр Ігор Сечін на зустрічі з президентом ДмитромМедведєвим. Пропозицію передбачається зробити на міжнародній конференції в кінці цього року.

Сечін відзначив, що в основному на світових майданчиках торгується нафта марки Brent та WTI, "а всі російські сорти нафти приводяться з коефіцієнтами". За словами Медведєва, "справедливість цих коефіцієнтів, як мінімум, викликає сумнів".

11 березня міністр нафти Ірану Голям Хосейн Нозарі повідомив, що існують передумови для прийняття Росії в ролі постійного члена в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Як заявив в інтерв"ю "Полит.ру" експерт інформаційно-дослідницького центру "Панорама" Анвар Аміров, прагнення Росії потрапити в ОПЕК пов"язане з бажанням впливати на нафтові ціни, які грають велику роль в економіці країни. Як відомо, за останні дев"ять місяців ціни на нафту різко знизилися, Росія зацікавлена в тому, щоб ці ціни не були на такому низькому рівні, на якому знаходяться зараз. Ціни можливо підвищити за умови колективного скорочення видобутку нафти організацією, яка зазвичай це робить - ОПЕК.

За його словами, у Росії є бажання увійти до ОПЕК, але немає технічної можливості. "У нас є дуже сильне бажання, аби підвищилися ціни, але у нас немає технічної можливості. Вірніше, у нас великі складнощі з тим, щоб виконувати рішення ОПЕК зі зниження продажів нафті, тому що це можна виконувати двома способами: або зупиняти свердловини, або зберігати нафту в резервуарах", - сказав Аміров.

За матеріалами Полит.ру, Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче впливати на нафтові ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути