пʼятниця, 16 листопада 2007 20:13

Росія хоче висунути зустрічні претензії Україні за екологічне лихо

Росія готова вимагати від України відшкодування збитків, заподіяних екології РФ в результаті катастрофи в Керченській протоці, у відповідь на відповідну вимогу Києва, заявив заступник голови Росприроднагляду Олег Мітволь.

"Я передбачав такий розвиток подій, особливо після історії зі спробою заборонити провести рятувальну операцію. Російська Федерація готова в цій ситуації виставити зустрічні претензії. Я думаю, що, якщо мені була б доручена ця робота, справа могла б закінчитися виставлянням українській стороні претензій з приводу заподіяних збитків, який ми підрахуємо, екології Російської Федерації", - сказав Мітволь в п"ятницю.

На його думку, однією з причин аварій і загибелі людей стали "дії української морської адміністрації", особливо управління судами Керченського судноплавного каналу.

"Якби повністю був проведений аналіз і з"ясовано, що провина тут також лежить на українській морській адміністрації, то було б дуже цікаво зрозуміти, хто ще кому платитиме", - відзначив Мітволь.

Раніше перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко сказав, що Україна повинна отримати компенсацію від Росії за заподіяний збиток в результаті екологічної катастрофи, викликаної аваріями російських судів в Керченській протоці, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче висунути зустрічні претензії Україні за екологічне лихо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути