пʼятниця, 27 травня 2016 19:04

Росія хоче продовжити продуктове ембарго до 2018 року

Росія хоче продовжити продуктове ембарго до 2018 року

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв дав доручення підготувати проекти документів про продовження заборони на імпорт продуктів з деяких країн, які ввели економічні санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на південному сході України.

Планується, що відповідні заходи будуть тривати не рік, а до кінця 2017 року, повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі".

"Буде підготовлено звернення до президента і постанова уряду, яка оформляє необхідне рішення. Тому ті, хто займається сільськогосподарським бізнесом, отримають більш тривалий, далекий горизонт планування інвестицій, про що неодноразово просили аграрні компанії", - розповів Медведєв на зустрічі з бюро правління Російського союзу промисловців та підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росію очікують найскрутніші часи. Тоді вона буде змушена домовлятися із Заходом і США. Крим повернуть Україні"

Додамо, раніше про продовження економічних санкцій проти Росії заявив британський прем'єр Девід Кемерон. За його словами, між учасниками саміту "великої сімки" в Японії була досягнута домовленість про те, що в червні санкції будуть продовжені, але на який термін - поки невідомо.

Нагадаємо, санкції щодо Росії були введені у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на південному сході України, участь в якому Москва постійно заперечує.

Водночас, у відповідь на західні санкції Росія ввела власні обмеження.

Продовольче ембарго в країні діє з 7 серпня 2014 року. Воно поширюється на продукти з США, Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Канади.

2015 року ембарго продовжили до 5-го серпня 2016 року. З 13 серпня 2015 року у список цих країн включені Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, після того як вони приєдналися до антиросійських санкцій. З першого січня 2016 року до цього списку увійшла й Україна.

Раніше повідомлялось, що росіяни почали брати кредити на їжу.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче продовжити продуктове ембарго до 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути