пʼятниця, 18 вересня 2009 17:30

Росія готова простягнути руку допомоги країнам СНД в боротьбі зі свинячим грипом

Росія готова простягнути руку допомоги країнам СНД в боротьбі зі свинячим грипом

Росія планує допомогти деяким з країн СНД з вакциною проти свинячого грипу, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на керівника Росспоживнагляду, головного державного санітарного лікаря РФ Геннадія Онищенка. За його словами, вже є безліч заявок на вакцину від низки країн СНД.

"Зараз розглядається питання про те, на якій основі це здійснюватиметься - за гроші Росії в якості допомоги нашим партнерам або на комерційній основі", - сказав Онищенко.

Він заявив, що поставляти вакцину проти свинячого грипу іншим країнам будуть не тільки Росія і США, але й інші держави, що успішно розробляють препарат.

"Таким чином ми знижуємо ризик глобальної пандемії грипу H1N1 і захищаємо, зокрема і перш за все, своїх громадян", - сказав Онищенко.

Він нагадав, що влітку за дорученням урядів країн СНД санітарні служби Співдружності провели в Москві нараду, на якій було заявлено, що Росія, у разі потреби, готова поставити в країни СНД вакцину проти свинячого грипу.

У Росії повним ходом йдуть випробування чотирьох вітчизняних вакцин проти свинячого грипу двох типів - "живої" і інактивованої.

За словами головного державного санітарного лікаря, щеплення проти грипу H1N1 в Росії почнуть масово робити до кінця цього року. В даний час в Росії вже близько 3 млн осіб зробили щеплення проти звичайного сезонного грипу, зростання захворюваності яким традиційно відмічається в холодний осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, напередодні Онищенко повідомив журналістам, що в Росії зареєстровано 372 випадки захворювання грипом H1N1, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова простягнути руку допомоги країнам СНД в боротьбі зі свинячим грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути