понеділок, 04 вересня 2023 12:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує пристрої ЗСУ через Android ‒ британська розвідка

Росія атакує пристрої ЗСУ через Android ‒ британська розвідка
Окупанти заражають пристрої шкідливим програмним забезпеченням Infamous Chisel. Фото: pixabay.com

Росіяни знайшли спосіб атакувати пристрої Збройних сил України на Android.

ГРУ Росії розробила шкідливе програмне забезпечення, розраховане на крадіжку інформації через Android, 4 вересня у Twitter повідомило Міністерство оборони Великої Британії. Його діяльність стосувалася гаджетів українських бійців.

"31 серпня Національний центр кібербезпеки (NCSC) разом з іншими організаціями виявив вірус Infamous Chisel. Розробка цієї програми пов'язана з групою Sandworm. Це російські кібертерористи, що працюють під керівництвом розвідки Росії", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці оцінили відповідну небезпеку та зазначили, що програмне забезпечення було розраховане на крадіжку даних з пристроїв ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакують українських військових для отримання конфіденційної інформації з поля бою – розвідка

"Infamous Chisel, імовірно, використовувався з метою викрадення конфіденційної військової інформації. Ця діяльність демонструє постійне використання Росією кіберпотужностей для підтримки вторгнення в Україну", ‒ звітує британське відомство.

Російські спецслужби здійснювали кібератаки по українській інфраструктурі з початку повномасштабного вторгнення Москви в Україну в лютому 2022 року. Серія кібератак включала атаки зі знищенням даних, спрямовані, зокрема, на українську енергетичну та транспортну інфраструктуру. Хоча деякі з них змусили українські державні установи та компанії перейти в режим відновлення, цифровий захист України виявився стійким.

Деякі аналітики та американські офіційні особи пояснюють відносно обмежений вплив російського хакерства – принаймні в порівнянні з надто великими очікуваннями російської кібердосконалості – під час війни тією ж дезорганізацією, яка переслідує російські військові операції.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує пристрої ЗСУ через Android ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути