вівторок, 19 квітня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активізувала ракетні удари по заходу України - Генштаб

Росія активізувала ракетні удари по заходу України - Генштаб
Наслідки влучання російської ракети у Львові 18 квітня. Фото: "Суспільне"

Окупаційні війська Росії не припиняють завдавати ракетно-авіаційних ударів по цивільних об'єктах на всій території України.

18 квітня ворог активізувався на заході, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 19 квітня.

"Протягом попередньої доби відбулася активізація ракетних ударів по об'єктах у західних областях", - ідеться в повідомленні.

Противник намагається продовжувати наступ у Східній операційній зоні. Мета - встановлення повного контролю над територією Донецької й Луганської областей, а також утримання сухопутного коридору з окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни скинули надважкі бомби на Азовсталь - там понад 1000 цивільних

"У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор веде наступальні та штурмові дії на окремих напрямках. Продовжує перекидання озброєння, військової техніки до України з центральних і східних регіонів Російської Федерації. Поряд з бойовими перекидає підрозділи забезпечення", - додали в Генштабі.

Під підрозділами забезпечення мається на увазі розгортання логістичних центрів та створення польових баз ремонту й відновлення пошкодженої техніки ворога. В такий спосіб загарбники намагаються вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення, за даними Генштабу.

Вранці 18 квітня по Львову вдарили чотири ворожі ракети. Три - по об'єктах військової інфраструктури міста. Одна - по шиномонтажу. Внаслідок влучань виникли пожежі.

Загинули семеро людей, 11 поранені. Серед них - одна дитина. Троє постраждалих у важкому стані. У дитини незначні ушкодження. Це перші жертви у Львові з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Ракетами спочатку цілили по Івано-Франківській області. Їхній напрямок окупанти змінили в останній момент, заявив депутат Львівської міськради Андріан Гутник.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізувала ракетні удари по заходу України - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути