вівторок, 10 листопада 2009 17:19

Російську вакцину від грипу H1N1 доставили в Україну

Російську вакцину від грипу H1N1 доставили в Україну
Зразки російської вакцини проти нового грипу H1N1 доставлені в Україну, процес реєстрації препарату проходить в українському державному центрі Імунобіологічних препаратів. Про це повідомила у вівторок директор українського підприємства Ганна Мойсеєва.

Зразки російської вакцини були доставлені в Україну вчора. Процедура реєстрації препарату може бути завершена до початку грудня. Крім того, в даний час Україна веде переговори про отримання вакцини канадського виробництва.

Яка саме із зареєстрованих в Росії вакцин була надана російською стороною українським фахівцям, у повідомленні не вказується.

Раніше МОЗ України звернувся з проханням надати вакцини від пандемічного штаму грипу до Всесвітньої організації охорони здоров"я. За оцінками міністерства, країні необхідно близько 15 мільйонів доз імунобіологічних препаратів.

"Невідомо скільки нам дадуть доз - може бути три мільйони, а може бути шість", - повідомив перший заступник міністра охорони здоров"я України Василь Лазоришинець.

За даними на вечір 9 листопада, в країні зареєстровано понад мільйон випадків захворювання респіраторними інфекціями, 174 хворих померли. При цьому в країні налічується 67 лабораторно підтверджених випадків нового грипу H1N1.

У Росії зареєстровано чотири вакцини проти грипу H1N1: жива вакцина "Інфлювір" та інактивована вакцина "Пандефлю" виробництва НВО "Мікроген", а також інактивовані вакцини "Моногрипол" і "Моногрипол нео".
РІА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Російську вакцину від грипу H1N1 доставили в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути