вівторок, 10 листопада 2009 12:02

Ющенко просить політиків не займатися лікуванням українців

Ющенко просить політиків не займатися лікуванням українців
Вакцинація населення має відбуватися у суворій відповідності до рекомендацій лікарів.

Таку позицію президента Віктора Ющенка на брифінгу озвучила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, повідомили в Головній службі інформаційної політики Секретаріату президента.

"Президент вкотре звертається до політиків з проханням не займатися лікуванням українців, а швидше самим лікуватися від політичного грипу", - сказала вона.

"Бо проблема в Україні не в пандемії каліфорнійського грипу, проблема в Україні – це політичний грип, який розповсюджують своїми безвідповідальними заявами українські політики", – наголосила прес-секретар.

Ванникова повідомила, що глава держави закликав уряд, зокрема Міністерство охорони здоров"я, винести уроки з епідемії грипу і не повторити помилок у разі появи другої хвилі епідемії.

Насамперед йдеться про необхідність перегляду підходу до самої політики вакцинації.

"Вакцинації не тільки від грипу, а й від інших небезпечних хвороб – туберкульозу, дифтерії, кору, краснухи тощо. Дезорганізація кампаній вакцинації, випадки ввезення в Україну сумнівних ліків і вакцин, відсутність адекватної роз"яснювальної роботи призвели до підриву довіри громадян до вакцинації, як такої", - наголосили у секретаріаті.

"Відтак однин із уроків, які необхідно винести з епідемії, – це необхідність відновлення адекватної програми вакцинації. Президент доручив уряду, усім залученим міністерствам та іншим органам влади вжити до цього необхідних заходів", – зауважила Ванникова.

Однак, наголосила прес-секретар, "зважаючи на схильність керівництва Кабміну до перетворення роботи на шоу, глава держави застерігає проти спроб перетворити вакцинацію на чергову штурмову кампанію".

"Президент звертає увагу, що вакцинація має у кожному випадку відбуватися тільки після консультації з лікарем. Щеплення має допомагати людині перемогти хворобу, а не створювати додаткові ризики її здоров"ю", - йдеться у повідомленні.

"Президент застерігає проти спроб певних ділків і їх партнерів у органах влади нагріти руки на вакцинації. Глава держави закликає правоохоронні органи здійснювати постійний моніторинг дотримання законодавства при закупівлі, доставці і використанні вакцин", - заявили у секретаріаті.

"Ющенко наголошує: вакцинація має супроводжуватися належною роз"яснювальною роботою в центрі і на місцях", - зазначили на Банкові, додавши, що "кожна людина має чітко знати, де вона може отримати вичерпну фахову відповідь на будь-які питання, пов"язані з вакцинацією та захистом від хвороб".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить політиків не займатися лікуванням українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути