Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 09:51

Російському дизайнеру заборонили реєструвати герб СРСР як торгову марку

Російському дизайнеру заборонили реєструвати герб СРСР як торгову марку

Європейський суд заборонив реєстрацію герба Радянського Союзу із зображенням серпа й молота як торгову марку, пояснивши це тим, що він у деяких країнах Європи сприймається як "символ деспотизму".

Заборона Європейського суду поклала кінець п'ятирічній боротьбі російського дизайнера з реєстраційними органами Старого Світу за право використовувати радянський герб як торгову марку.

Заявка на реєстрацію радянського герба як торгової марки була подана в реєстраційні органи Євросоюзу (ЄС) 22 грудня 2005 р. компанією Couture Tech Ltd., зареєстрованою на Віргінських островах. За підсумками розгляду заявки 27 серпня 2008 року було відмовлено в її реєстрації. Пізніше, 20 жовтня цього ж року, була подана апеляція, яка, однак, не принесла бажаного результату. У реєстрації радянського герба як торгової марки знову було відмовлено 5 березня 2010 року. Утім, справа була завершена ??тільки 21 вересня, коли своє вагоме слово сказав суд ЄС.

Нагадаємо, що дизайн радянського герба із зображенням серпа й молота був розроблений 1923 року. Цей варіант герба з незначними змінами використовувався аж до розвалу Радянського Союзу в 1991 році. Відзначимо, в 2008 році у Литві було заборонено використання радянської і нацистської символіки. За розповсюдження цих символів передбачений штраф.

Зараз ви читаєте новину «Російському дизайнеру заборонили реєструвати герб СРСР як торгову марку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути