Ексклюзиви
середа, 01 червня 2011 19:09

Львівська міськрада зберегла заборону використання символіки СРСР

Львівська міськрада зберегла заборону використання символіки СРСР

Львівська міська рада відхилила протест прокурора на рішення від 21 квітня поточного року "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова". За відхилення протесту в середу проголосували 73 депутати з 90.

Протест був внесено 19 травня 2011 року. У документі вказувалося, що прийнявши таке рішення Львівська міськрада вийшла за рамки своїх повноважень, передбачених законом про місцеве самоврядування, а також порушив вимоги статті 19 Конституції України, яка зобов'язує органи місцевої влади та її представників діяти виключно в рамках повноважень і в спосіб, передбачений Конституцією та законами України.

В інформаційній довідці за підписом начальника юридичного управління Львівської міськради Гелени Пайонкевич зазначено, що міська влада не може погодитися з твердженням прокуратури про перевищення повноважень і порушенні законів.

Як зазначають у юридичному управлінні, не можна ототожнювати прапор Перемоги, про який йдеться в законі "Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 рр." з державним прапором СРСР.

"Крім того, в законодавстві СРСР, УРСР та чинному законодавстві України не передбачено термін "комуністична символіка", отже, немає правових підстав вважати, що заборона на використання у Львові символіки СРСР, а також комуністичної та нацистської символіки, що передбачено рішенням міської ради, означає заборону використання на території Львова прапора Перемоги", - йдеться у довідці.

Також в юридичному управлінні Львівської міськради вказують на те, що посилання прокурора на статтю з закону про місцеве самоврядування не є обгрунтованим, оскільки дана норма закону передбачає виключну компетенцію місцевих рад і, зокрема, це стосується питань про проведення зборів, мітингів, маніфестацій, походів і контролю за забезпеченням громадського порядку при проведенні вказаних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада зберегла заборону використання символіки СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути