пʼятниця, 12 жовтня 2007 08:25

Російському дипломатові в США ухвалять вирок

Федеральний суд Південного округу Нью-Йорка в п"ятницю ухвалить вирок російському дипломатові Володимиру Кузнецову, якого присяжні визнали винним в змові з метою відмивання грошей, повідомляє РІА "Новости", посилаючись на самого Кузнецова.

Суд над російським дипломатом за кордоном є безпрецедентною практикою. Росія не піднімала питання про видачу колишнього глави комітету з адміністративно-бюджетних питань Генеральної Асамблеї ООН, який не був чиновником ООН.

Кузнецова заарештували 1 вересня 2005 року агенти ФБР в Нью-Йорку. Прокуратура США звинуватила його в тому, що він узяв у борг 300 тисяч доларів у свого друга Володимира Яковлєва, також співробітника ООН, знаючи про те, що вони здобуті злочинним шляхом.

Судове рішення по Яковлєву, звинуваченому у відмиванні грошей, але який погодився на співпрацю зі слідством США, до цих пір не винесено.

Рішення про зняття імунітету з високопоставленого російського дипломата було ухвалене особисто колишнім генсеком ООН Кофі Аннаном, неначебто він був співробітником секретаріату, а не іноземним дипломатом.

Ковалев заперечує свою провину. Після трьох місяців попереднього ув"язнення він був випущений під заставу: уряд РФ вніс за нього 500 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Російському дипломатові в США ухвалять вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути