середа, 26 грудня 2007 12:46

Російського школяра відправили до армії

У Санкт-Петербурзі відбувся неймовірний випадок: військкомат району Фрунзе відправив на військову службу школяра. 18-річного учня 11-го класу Олександра Тимофєєва забрали прямо з дому міліціонери і військові.

11-классник швидко пройшов медкомісію, і вже 13 грудня його відправили з Ладозького вокзалу в частину під Архангельськом. Це прямо протирічить Федеральному закону Росії "Про військовий обов"язок і військову службу", який забороняє службу  школярів.

Організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга" та інші правозахисники вимагають порушення кримінальної справи за фактом викрадання школяра. Проте, за заявою самих військових, ця ситуація "може виявитися простою помилкою". Військові заявляють, що школяр останнім часом вчився в ПТУ, потім його кинув і перейшов у вечірню школу. І так як йому вже є 18 років, його і забрали послужити Батьківщині, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Російського школяра відправили до армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути