Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 14:25

Російськими літаками США перекидає зброю до Грузії

США організували авіаміст по доставці до Грузії з Йорданії зброї, що призначалася для американського контингенту в Іраку, повідомляє Newsru.co.il з посиланням на ізраїльську газету "Маарів".

Зброя перекидається транспортними літаками російського виробництва, що належать авіакомпанії UTI. Пунктом відправки названа Акаба в Йорданії, яка давно використовується США як перевалочний пункт для постачань до Іраку.

За інформацією Mignews, постачання з Акаби в Тбілісі здійснюються з суботи, 9 серпня.

Тим часом TheJerusalemPost пише, що Грузія закликала Ізраїль чинити тиск на Росію, проте в офіційній заяві ізраїльського міністерства закордонних справ містився лише вираз стурбованості і заклик до мирного вирішення конфлікту, а не засудження дій Росії.

Сам Ізраїль, за даними TheJerusalemPost, в останні місяці припинив постачання зброї до Грузії. Після цього Грузія неодноразово просила відновити постачання, проте в міністерстві оборони Ізраїлю прийшли до висновку, що існує небезпека зіткнення між Грузією і Росією, і відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Російськими літаками США перекидає зброю до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути