вівторок, 11 березня 2008 08:59

Російський співробітник ООН визнав себе винним у підробці документів

Перекладач секретаріату ООН російський громадянин В"ячеслав Манохін і мешканець американського штату Нью-Джерсі Володимир Дерев"янко визнали себе винними у підробці документів ООН, на підставі яких надавалися в"їзні візи у США. Про це журналістам у понеділок увечері повідомив федеральний прокурор США по південному округу на Манхеттені Майкл Гарсія.

В"ячеслав Манохин ще в серпні 2007 року був позбавлений дипломатичного імунітету, який він мав як співробітник ООН. Вирок Манохіну і Дерев"янку буде ухвалений 26 червня 2008 року. Якщо суд визнає їх винними, перший може отримати до 5 років, а другий – до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Манохін і Дерев"янко були арештовані владою США в серпні минулого року і відтоді перебувають у попередньому ув"язненні. Згідно матеріалам слідства, вони звинувачуються в тому, що використовували офіційні бланки ООН для виготовлення фальшивих запрошень на міжнародні конференції, США, що начебто проходили на території, з тим, щоб на їх підставі отримати в"їзні американські візи. Проте ці конференції або зовсім не проводилися, або запрошені з їх допомогою люди не брали в них участі.

Згідно матеріалам справи, шахрайська схема оформлення віз, яку, як підозрюють, використовували Манохін і його спільники, застосовувалася ними з квітня 2005 року.

У справі також проходить громадянин Узбекистану Камілджан Турсунов, який за 15 тис. доларів отримав в"їзну візу в США на підставі запрошення, виготовленого на бланку Програми розвитку ООН підписаного вигаданим ім"ям. Він без проблем в"їхав у США, але поїхав не на конференцію, а прямо в штат Флорида, де прожив два роки, перш ніж був заарештований, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Російський співробітник ООН визнав себе винним у підробці документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути