четвер, 06 грудня 2007 10:25

Російський генерал прослуховував телефони ВІП-персон

Генерал-лейтенант Держнаркоконтролю Олександр Бульбов займався незаконним прослуховуванням телефонних номерів відомих бізнесменів, політиків і високопосадовців. Про це розповів керівник Головного слідчого управління (ГСУ) Слідчого комітету при прокуратурі РФ Дмитро Довгий.

За словами Довгого, наразі Слідчий комітет встановлює і допитує всіх потерпілих, з"ясовує характер "знятої інформації". Керівник ДСУ Слідчого комітету не виключає, що інформація могла стосуватися не тільки приватного життя клієнтів, але й містити комерційні або державні таємниці.

Бульбов був затриманий оперативниками ФСБ 2 жовтня в рамках розслідування справи про незаконне прослуховування телефонних розмов. Йому було пред"явлено звинувачення в порушенні таємниці телефонних переговорів, отриманні хабара і зловживанні службовими повноваженнями. Сам генерал себе винним не визнав.

Слідство стверджує, що генерал-лейтенант платив співробітникам ГУВС Москви по 50 тисяч доларів на місяць за кожен номер, що прослуховувався. Крім того, за версією слідства, ця діяльність фінансувалася комерсантами, що кваліфікували як хабарництво.

Раніше Бульбов займався оперативним супроводом двох справ про контрабанду меблів до магазинів "Три кити" і китайських товарів, що надходили на склад однієї з військових частин ФСБ. Керівництво ФСКН розцінило арешт генерала як конфлікт усередині спецслужб, а сам Бульбов назвав справу проти себе "помстою" ФСБ.

За клопотанням Головного слідчого управління Слідчого комітету при прокуратурі РФ генералові Олександру Бульбову Басманним судом термін утримання під вартою подовжений до 15 березня 2008 року, повідомляє "Российская газета".

 

Зараз ви читаєте новину «Російський генерал прослуховував телефони ВІП-персон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути