Ексклюзиви
субота, 30 січня 2016 19:13

Російський бойовий літак знову вторгся у небо Туреччини

Російський бойовий літак знову вторгся у небо Туреччини
Фото: ipress.ua

Туреччина заявляє, що її повітряний простір порушив російський новітній бомбардувальник Су-34, і викликала щодо цього посла РФ.

Про це передає Сіньхуа.

"Туреччина каже, що російський військовий літак СУ-34 порушує її повітряний простір, і викликає посла", - йдеться в публікації.

Як повідомляє Інтерфакс, міністерство закордонних справ Туреччини стверджує, що викликало посла Росії у зв'язку з можливим порушенням турецького повітряного простору.

У заяві турецького МЗС вказується, що інцидент стався у п'ятницю, і турецькі диспетчери кілька разів попередили пілотів, перш ніж літак увійшов в повітряний простір Туреччини і протягом 20-25 секунд перебував над територією провінції Газіантеп.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини звинувачує Росію в ескалації напруженості і заявляє, що РФ "буде нести відповідальність за наслідки".

Нагадаємо, 24 листопада минулого року турецькі ВПС збили російський Су-24, який порушив повітряний простір Туреччини. Після цього Росія запровадила санкції щодо Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Російський бойовий літак знову вторгся у небо Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути