Ексклюзиви
вівторок, 04 травня 2010 14:47

Російський банк ВТБ погодився дати Україні кредит на $500 мільйонів

Російський банк ВТБ погодився дати Україні кредит на $500 мільйонів

ВТБ, другий за активами російський банк, підтвердив інформацію про свою готовність надати Україні бридж-кредит на суму 500 мільйонів доларів у рамках угоди, повідомили в прес-службі ВТБ.

Раніше заступник глави Мінекономрозвитку Росії Андрій Клепач повідомляв, що ВТБ готовий надати нецільовий кредит Україні на фінансування її бюджетних витрат.

За підсумками засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії прем'єр-міністр РФ Володимир Путін сказав, що ВТБ може найближчим часом надати Мінфіну України до 500 мільйонів доларів.

Як пояснили в банку, "ВТБ Капітал" виступить одним з організаторів розміщення облігацій України на світовому ринку запозичень. "Відповідні переговори ведуться з міністерством фінансів України", - сказали в прес-службі.

Верховна Рада України наприкінці квітня прийняла дефіцитний бюджет на 2010 рік, доходи заплановані в розмірі більше 267,4 мільярдів гривень, видатки - 323,5 мільярдів гривень.

Заступник міністра не став говорити про терміни надання кредиту, зазначивши, що банк його надасть у разі зацікавленості української сторони.

РИА-Новости
Зараз ви читаєте новину «Російський банк ВТБ погодився дати Україні кредит на $500 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути