Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 22:53

Російські телеканали будуть показувати еротику на годину пізніше

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення готова повернути російські телеканали в українські кабельні мережі.

Як повідомив УНІАН в прес-секретар Посольства України в РФ Олег Волошин, делегація Нацради провела сьогодні у Москві переговори з керівництвом телеканалу РЕН-ТБ з приводу приведення його трансляцій до вимог українського законодавства.

Зокрема, за словами Волошина, перший заступник голови Нацради Ігор Курус та відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовский обговорили з керівництвом каналу необхідні заходи з адаптації трансляції до вимог українського законодавства в частині дотримання авторських прав, відповідності закону "Про рекламу" і дотримання норм етики і моралі.

Також Курус наголосив, що за рішенням обмежити трансляцію російських каналів на території України стоять не політичні причини, а суто вимоги з дотримання українських законів. Як приклад практичних, а не політичних проблем, він назвав випадки недотримання телеканалами правил етики і моралі. Так, через різницю в часі між Україною та Росією трансляція еротичних каналів на тому ж РЕН-ТБ в Україні відбувається на годину раніше. Саме ця різниця в часі дає підставу говорити про порушення законодавства.

На переконання Куруса, у випадку приведення трансляцій російських телеканалів до вимог українського законодавства жодних проблем з їхнього повернення в українські кабельні мережі не буде.
Крім того, дане питання не містить вимог переведення трансляції на українську мову.

Курус нагадав, що Нацрада обмежила трансляцію не тільки російських, а й кількох каналів інших країн, що не виконують вимоги українського законодавства, зокрема китайських та ізраїльських.
Раніше в кабельні мережі України повернувся російський талеканал ОРТ.
Зараз ви читаєте новину «Російські телеканали будуть показувати еротику на годину пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути