четвер, 06 листопада 2008 12:21

Російські погрози не налякали США і НАТО

Держдепартамент США в середу висловив "розчарування" у зв"язку з заявою Дмитра Медведєва про розміщення в Калінінградській області ракетного комплексу "Іскандер".

Коментуючи вчорашній виступ Медведєва, представник Держдепу Шон Маккормак заявив: "Об"єкти протиракетної оборони в Чехії та Польщі не направлені проти Росії. Наша система ПРО призначена для захисту від таких агресивних країн, як, наприклад, Іран, який веде роботу над створенням ракет дальньої дії".

Представник Пентагону Брайан Уїтман також підкреслив, що ніякої загрози для Росії американська ПРО в Європі не представляє. Крім того, він заявив, що наміри Росії не змінять позицію США, які "продовжать співпрацю з європейськими партнерами з питання розміщення ПРО".

НАТО також висловило "серйозне занепокоєння" у зв"язку із заявою російського президента. За словами представника північноатлантичного альянсу, реалізація наміру розміщення "Іскандера" поставить під загрозу дотримання важливих домовленостей про контроль над озброєннями, а також може погіршити відносини Росії і НАТО.

Нагадаємо, виступаючи в середу з посланням до Федеральних зборів, Медведєв оголосив про намір розмістити в Калінінградській області ракетний комплекс "Іскандер" для протидії американській системі ПРО. При цьому президент Росії підкреслив, що ці заходи є вимушеними, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російські погрози не налякали США і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути