Ексклюзиви
понеділок, 16 жовтня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти скаржаться на командирів - ISW

Російські окупанти скаржаться на командирів - ISW
Російські військові все частіше нарікають на командирів. Фото: lb.ua

Російські загарбники все частіше скаржаться на своїх командирів та нестачу зброї.

Зокрема, командир російського батальйону "Схід" Олександр Ходаковський розкритикував військове керівництво та описав проблеми, з якими росіяни стикаються на фронті. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами Ходаковського, російська піхота на фронті в Україні стикається з проблемами недостатнього контрбатарейного потенціалу, компетентності командирів, медичної підтримки, ротації та постачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Активна оборона" - Путін змінив риторику про наступ росіян на Авдіївку

Він стверджує, що відсутність зв'язку між російськими батальйонами та штабами є настільки поширеним явищем, що коли українські війська завдали удару по будівлі російського штабу, батальйон РФ не зрозумів, що штаб виведений з ладу, і продовжив проводити операції самостійно.

Інший російський блогер поскаржився, що війська РФ загалом зазнають нестачі боєприпасів і продовжують відчувати проблеми через українські безпілотники.

"Це свідчить про те, що зневага до російського військового командування зберігається, незважаючи на ймовірні спроби цензури зверху обговорити певні ділянки фронту. Раніше Ходаковський вже скаржився на проблеми, що впливають на здатність російських військ проводити ефективні бойові операції", - зазначають аналітики ISW.

За інформацією отриманою від українського підпілля, невдалі спроби штурмових дій на українські позиції обернулись окупантам величезними втратами. Сотні росіян щодня доставляють до моргів Донецька, де критично не вистачає місця, тіла окупантів складають у коридорах та у подвірʼях моргів.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 15 жовтня становлять уже понад 287 770 окупантів. За добу українські захисники знищили понад 880 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти скаржаться на командирів - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути