понеділок, 14 березня 2022 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти провалили три головні завдання в Україні - Генштаб ЗСУ

Російські окупанти провалили три головні завдання в Україні - Генштаб ЗСУ
Триває 19 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Основними завданнями російських окупантів є розгром Збройних сил України, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України.

Жодне з них противник виконати не зміг, повідомив Генеральний штаб ЗСУ 14 березня.

"Не маючи значних успіхів, ворог продовжує ведення систематичних бойових дій бомбардувальною авіацією з метою знищення військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по мирному населенню. Такі дії класифікуються міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин", - наголосили у Генштабі.

Ситуація на фронті станом на 12:00 за даними Генштабу ЗСУ:

Волинський напрямок

Ворог продовжує посилювати охорону українсько-білоруського кордону підрозділами збройних сил Республіки Білорусь. За допомогою БпЛА проводить повітряну розвідку окремих ділянок місцевості вздовж державного кордону.

Поліський напрямок

Окупаційні війська не полишають спроб подолати бар'єрний рубіж по річці Ірпінь і закріпитися в районі населених пунктів Буча та Ірпінь. Намагаються організувати ведення оборонних дій. Здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп для дій під виглядом військовослужбовців ЗСУ.

Сіверський напрямок

Ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснює перегрупування з метою відновлення спроби наступу в напрямку Києва.

Слобожанський напрямок

Противник основні зусилля зосереджує на відновленні втрат, отриманих внаслідок рішучої відсічі поблизу Харкова та контратаки ЗСУ в районі Ізюма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля українського кордону розбили табори для "добровольців" із Сирії

Донецький та Таврійський напрямки

Противник продовжує вести активні бойові дії. Шляхом чисельної переваги на окремих напрямках має частковий успіх.

Південнобузький напрямок

Ворог намагається продовжити наступ у напрямку на Кривий Ріг. Закріпився на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та поповнення запасів. Не полишає спроб оточити Миколаїв.

"Збройні сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони стримують противника, завдають йому значних втрат у живій силі та військовій техніці, деморалізуючи його особовий склад в районах ведення бойових дій і в районах формування резервів", - резюмували у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти провалили три головні завдання в Україні - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути