Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2009 17:43

Російські лікарі готові випробувати ліки від свинячого грипу на людях

Російські лікарі готові випробувати ліки від свинячого грипу на людях
Росздоровнагляд дозволив випробувати російські вакцини від свинячого грипу на людях. Зокрема, схвалено випробування живої інтраназальної моновакцини, яку вироблятимуть в Іркутську, та інактивованої субодиничної моновакцини, яку мають намір випускати в Уфі.

Для пандемічних грипозних вакцин діятиме прискорена процедура реєстрації, відзначають в Росздоровнагляді. Паралельно із завершенням доклінічних випробувань на тваринах готуватимуться всі документи на початок клінічних досліджень на дорослих добровольцях.

Випробування на людях можуть розпочатися вже 20 серпня, повідомив раніше глава НДІ грипу РАМН Олег Кисельов. Запуск вакцин від грипу A/H1N1 в масове виробництво запланований на жовтень-листопад, указують в Росздоровнагляді. Медики прагнуть встигнути до початку традиційного підйому захворюваності на грип та ГРВІ.

Більшість людей не мають антитіл до вірусу A/H1N1, тому хвороба так швидко розповсюджується по всьому світу, пояснює глава РосздоровнаглядуМикола Юргель. Вакцина допоможе вирішити цю проблему. "У деяких країнах вже проводяться доклінічні і клінічні випробування пандемічних вакцин", - указує Юргель.

NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російські лікарі готові випробувати ліки від свинячого грипу на людях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути