вівторок, 13 березня 2018 02:11

Російські авіакомпанії оштрафовані Україною на 5 млрд грн

Російські авіакомпанії оштрафовані Україною на 5 млрд грн
До російських авікомпаній застосували фінансові санкції.

Російські авіакомпанії оштрафовані на 5,44 млрд грн за порушення повітряного простору України. Зокрема, літаючи до анексованого Криму.

Про це повідомляє Державна авіаційна служба України.

У відомстві зазначили, що за кожне порушення повітряного простору до компаній-порушників застосовувалися штрафи в розмірі 136 тис. грн. Починаючи з 2015 року, накладено декілька тисяч штрафів. Під них потрапили понад 40 російських авіакомпаній, серед яких "Аерофлот", "Саратовські авіалінії" та інші.

Для стягнення штрафів Державіаслужба звертається в українські суди. Після розгляду позовів в Україні відомство буде звертатися в міжнародні суди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна припинила авіасполучення з Росією

Нагадаємо, 25 листопада 2015 року Україна ухвалила рішення про заборону на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній.

Через заборону транзиту російським літакам над територією України втрати держпідприємства з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") можуть скласти до 25-30 млн євро на рік.

Із 25 жовтня 2015 року Україна та Росія ввели санкції та заборонили одна одній здійснювати рейси в свої країни. Україна ввела санкції проти 29 авіакомпаній (27 російських і дві "віджаті" Росією в Криму), зокрема, через те, що вони здійснюють польоти до окупованого Криму, а також у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових. Москва ввела дзеркальні санкції, але не пояснила причину. Тоді Київ узагалі заборонив усім російським авіакомпаніям літати до України.

Зараз ви читаєте новину «Російські авіакомпанії оштрафовані Україною на 5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути