середа, 25 жовтня 2017 07:08

Україна припинила авіасполучення з Росією

Україна припинила авіасполучення з Росією
Українці не можуть дістатись в Росію літаком. Фото:senfil.net

Повітряний простір України для російських авіакомпаній закрили. Таке рішення затвердила Державна авіаційна служба України. Спочатку заборона стосувалась російських авіакомпаній, які незаконно порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси до тимчасово окупованого Криму. Тому можливість літати в Україну була лише в авіакомпанії "Ютейр". У відповідь на це Москва вирішила заборонити польоти до Росії всім українським авіакомпаніям, не назвавши жодних підстав для цього. Щодо такого рішення відбулись консультації обох сторін, які не дали результатів і принцип вступив в дію.
- Для скасування заборони російські авіакомпанії повинні відмовитися від польотів до анексованого Криму та заплатити штраф. У цьому випадку РНБО розгляне можливість вилучення таких авіакомпаній із санкційного списку, - заявив тодішній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ryanair повернеться на український ринок 2018 року – Омелян

У неділю, 25 жовтня 2015 року о 0:00 год. повітряне сполучення між Україною і Росією припинено. Останній рейс із Києва до Москви вилетів 24 жовтня о 20:40 за московським часом. Російським авіакомпаніям заборонено літати в Україну з початку зимової навігації. Також Кабмін накладає на них додаткові обмеження щодо використання повітряного простору України. 27 з 29 російських авіакомпаній до того незаконно здійснювали польоти в окупований Крим .
Збитки російських авіакомпаній перевищили втрати української сторони внаслідок заборони авіаперевезень між Україною та РФ. На українському авіаринку сталося живе зростання. Якщо середній європейський рівень зростання ринку — це 5-10%, а іноді й 3%, то в Україні — це 30%.
Зараз українці можуть дістатися до Росії залізничним транспортом або автобусом. Загалом до Росії курсує 15 потягів, 9 з яких українські. Втім, Кабмін вважає доцільним припинити залізничні перевезення пасажирів між двома державами. Також регулярним є автобусне сполучення. Ним можна дістатись до Москви з Києва та Львова, а також прикордонних областей. Незважаючи на тривалість автобусних перевезень, вони є популярними завдяки своїй вартості, регулярності рейсів та гнучкості графіків руху.

Також уряд заборонив використовувати російське програмне забезпечення, зокрема розробки компанії "Лабораторія Касперського". Доручили Державній службі спецзв'язку й телекомунікацій відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади.

Зараз ви читаєте новину «Україна припинила авіасполучення з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути