Ексклюзиви
субота, 04 листопада 2006 20:34

Російське телебачення проігнорувало Русский марш

Служби новин найбільших російських телеканалів з невідомої причини проігнорували в суботніх випусках новин акції націоналістів, що пройшли в Москві та інших міст Росії.

Ні "Перший канал", ні "Росія" не сказали ні слова про мітинги "Народної волі" та активістів РПНІ, що приєдналися до них.

Натомість телеглядачам в основному розповідали про святкові заходи, що відбулися в регіонах. "Вести" на "Росії", наприклад, приділили особливу увагу тому, що "Путін зустрівся із співвітчизниками" і що "чеченські медики отримали в подарунок до свята 57 реанімобілів". Коли тема регіонів була вичерпана, телеглядачам показували репортажі про акції "нейтральних" політичних партій в столиці - "Перший канал" коротко розповів про мітинг ЛДПР і виступи антифашистів на Болотяній площі, про події ж на Дівочому полі, як і у випадку зі "Вестями", не було ні єдиної згадки.

Подібний підхід до освітлення мітингів у Москві здається достатньо дивним з урахуванням того, що для охорони під час виступів націоналістів були привернуті сотні співробітників правоохоронних органів, починаючи від курсантів міліційних училищ і закінчуючи ОМОНом. При цьому правоохоронні органи повідомляють, що під час мітингів націоналістів було затримано більше 200 осіб.

Єдиним федеральним телеканалом, що приділив у вечірньому ефірі увагу організованим суботнім діям націоналістів, став НТВ. В ефірі програми "Сьогодні" ведучі розповіли про те, що міліція затримувала як організаторів забороненого "маршу" на станції метро "Комсомольська", де вони перенаправляли своїх прихильників на Дівоче поле, так і рядових націоналістів.

НТВ також показав кадри, на яких група молодих людей зосередилася напроти Болотяної площі, салютувавши нацистським вітанням у бік мітингу антифашистів, проте спішно розбіглася з приближенням міліціонерів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російське телебачення проігнорувало Русский марш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути