Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2009 18:26

Російське місто повторило долю Новобогданівки

Російське місто повторило долю Новобогданівки

В Заволзькому районі Ульяновська в п"ятницю в другій половині дня почалася серія потужних вибухів. Вибухи почали лунати близько 14:50 за київським часом.

"Вибухи лунають на території ФДУП "31-й арсенал", - повідомив віце-мер міста Олександр Букін.

Відомо, що в цьому районі міста розташовано декілька військових частин і небезпечних виробництв.

"Горять склади зі звичайними боєприпасами, загрози переходу пожежі на склади з хімречовинами немає. У розташованих поблизу від арсеналу житлових будинках вибито шибки, даних про потерпілих поки немає", - заявив чиновник.

Між тим помічник губернатора Ульяновської області Сергій Давидов повідомив, що одна людина постраждала під час пожежі на військових складах в Ульяновську, її госпіталізовано з опіками. Даних про загиблих немає. Керівництво міста і області виїхало на місце події.

"За однією з версій, сильна пожежа на ульяновському складі виникла в результаті утилізації боєприпасів", - повідомило джерело в силових структурах.

У прес-службі Міноборони РФ підтвердили, що в одній з військових частин Міноборони, розташованої на околиці Ульяновська, в п"ятницю виникла пожежа, яку зараз намагаються локалізувати силами місцевих пожежників і МНС.

За словами віце-мера Букіна, в окрузі не працює стільниковий зв"язок, не працює дротяний телефонний зв"язок з мікрорайоном. Обласним радіо виступили представники МНС з наполегливими рекомендаціями мешканцям закрити кватирки і вікна і не виходити на вулицю.

Нагадаємо, найсерйозніша надзвичайна ситуація з подальшою детонацією боєприпасів сталася 6 травня 2004 року на артилерійських складах військової частини А2985 біля села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області. Близько 900 вагонів боєприпасів розлетілося на площу 314 кв. км. В результаті інциденту загинули, за офіційними даними, 5 людей.

Рівно через рік після пожежі під Мелітополем загорівся артилерійський склад Хмельницької області України. Постраждали 7 військовослужбовців.

19 серпня 2006 року біля Новобогданівки на артилерійських складах військової частини А2985 сталось самозаймання боєприпасів, що призвело до пожежі з подальшою детонацією боєприпасів. Постраждали четверо людей.

18 травня 2007 при проведенні планових робіт зі знищення боєприпасів на артскладах в Новобогданівці трапилось позаштатне спрацьовування боєприпасів, пошкоджених під час вибухів в 2004-2006 роках. Один піротехнік загинув на місці події, один помер дорогою в лікарню.

11 квітня 2008 року троє піротехніків МНС України постраждали при вибуху ящика з детонаторами на артилерійських складах в Новобогданівці. Вибух стався на 275-ій базі ракет і боєприпасів Міноборони під час розвантаження.

У листопаді 2007 року під час проведення планових робіт з утилізації боєприпасів на полігоні 275-ої артилерійської бази на території артскладів біля села Новобогданівка загинув співробітник МНС України.

Серія менш серйозних інцидентів за останні два роки сталась й на інших військових та піротехнічних складах України, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Російське місто повторило долю Новобогданівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути