Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 09:56

Російська в"язниця стане найбільшою у Європі

У розпорядження "Российской газеты" потрапив проект нового СІЗО "Хрести-2", яке з"явиться у місті Колпіно під Санкт-Петербургом.

За даними видання, в"язниця, яка розміститься на ділянці площею 36 гектарів між залізницею і Шліссельбурзьким шосе, буде найбільшою в Європі.

На території СІЗО збудують два ізолятори у вигляді хрестів, розраховані на 4000 місць, їдальню на 150 місць для співробітників, спортивний корпус з тиром, п"ятиповерхову медичну частину з амбулаторією і стаціонаром, гараж на 40 машин, пожежне депо і вольєр на 40 собак. На кожного ув"язненого відповідно до європейської норми передбачається не менше сім квадратних метрів. Всі приміщення ізолятора пофарбують у світлі тони.

Гроші на будівництво нового ізолятора виділив уряд Росії. Тендер серед будівельних компаній, проведений Федеральною службою виконання покарань, виграла та ж фірма, що будує другу будівлю Маріїнського театру.

Після завершення зведення "Хрестів-2" будівлі старої в"язниці, що є архітектурною пам"яткою, ймовірно виставлять на аукціон, а музей "Хрестів" переїде до Москви, у "Бутирку". Комплекс історичних будівель "Хрестів", розташований у центрі Санкт-Петербурга на Арсенальній набережній, був збудований у 1892 році. Площа СІЗО складає 4,3 гектара.

Зараз ви читаєте новину «Російська в"язниця стане найбільшою у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути