Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 17:57

Російська нафта з 1 червня подорожчає на 58 доларів за тонну

Голова уряду РФ Володимир Путін підписав постанову про підвищення експортного мита на нафту з 1 червня 2008 року на 17,1% - з нинішніх 340,1 дол. за тонну до 398,1 дол. за тонну.

Постанова від 22 травня N378 опублікована в "Российской газете".

Ставка експортного мита на світлі нафтопродукти зростає з 241,4 дол./тонна до 280,5 дол./тонна, на темні нафтопродукти - з 130,1 дол./тонна до 151,1 дол./тонна.

Дія постанови розповсюджується на нафту сиру і на окремі категорії товарів, що вироблені з нафти і вивозяться з території Росії за межі держав - учасників угод про Митний союз.

До світлих нафтопродуктів віднесені легкі дистиляти, середні дистиляти, газойлі, пропан, бутани, етилен, пропилен, бутилен і бутадіен, інші зріджені гази, бензол, толуол, ксилоли.

До числа темних нафтопродуктів відносяться палива рідкі, масла, відпрацьовані нафтопродукти, вазелін нафтовий, мінеральний віск і аналогічні продукти; кокс нафтовий, бітум нафтовий і інші залишки від переробки нафти або нафтопродуктів, одержаних із бітумінозних порід, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Російська нафта з 1 червня подорожчає на 58 доларів за тонну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути