четвер, 31 березня 2022 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська армія для нас як солодка булочка - командир Інтернаціонального легіону

Російська армія для нас як солодка булочка - командир Інтернаціонального легіону
Фото: прінт-скрін відеоДопомога, яку надають нам інші країни, особливо США та Велика Британія, - дуже потужна. Сучасне озброєння, прилади нічного бачення, тепловізори

Командир спецпідрозділу Інтернаціонального легіону оборони України при ГУР МО, позивний "Adviser" розповів про досвід війни проти російської армії в інтерв'ю для Associated Press.

Відео опублікували у Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російська армія для нас як солодка булочка. Для армії, яка воює дев'ять років. У нас воюють чоловіки, середній вік яких 30 років. А у них - те, що я бачив, - по 50 кілограмів, діти, які тримати зброю не вміють, не те що воювати. З достойним супротивником я стикнувся в Ірпіні", - сказав командир.

Допомога, яку надають нам інші країни, особливо США й Велика Британія, - доволі потужна. Сучасне озброєння, прилади нічного бачення, тепловізори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили групу окупантів, яких перекинули з Абхазії

"Охочих вступити в легіон багато. Це близько 20-30 тисяч, які перебувають на кордоні між Польщею та Україною. Ми не можемо всіх узяти. Ми добираємо лише професіоналів, які знають, що таке спеціальне призначення. Добровольці кажуть, що вони тут не за гроші. Їхня мотивація - підтримання миру й демократії у всьому світі. Те, що вони побачили ті відео, спілкування з людьми, які зараз на цій території, яке їх вразило, тому вони приїхали підтримати нас. Американці справді професіонали. У мене є люди з різних країн світу, вони справжні професіонали", - каже "Adviser".

Захищати Україну з іншими іноземними добровольцями приїхав колишній спецназівець Королівської морської піхоти 30-річний Бен Ґрант. Його мати Гелен Ґрант - член британського парламенту від Консервативної партії та радниця прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона з питань освіти. Ґрант розповів, що побачив кадри російського бомбардування житлового будинку. У відео було чути дитячий крик. Після цього відео вирішив поїхати в Україну та воювати проти російських загарбників, повідомляє британське видання Evening Standart.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія для нас як солодка булочка - командир Інтернаціонального легіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути