четвер, 05 листопада 2009 11:51

Родинам померлих лікарів дадуть по 100 тис гривень

Родинам померлих лікарів дадуть по 100 тис гривень

Верховна рада ухвалила постанову про першочергові заходи з протидії поширенню пандемічного грипу в Україні. За відповідне рішення проголосували 424 депутати з 444 зареєстрованих в залі.

Згідно з прийнятим документом, Кабінету міністрів рекомендовано, зокрема, з 1 листопада підвищити у п"ять разів посадові оклади медичним працівникам, які задіяні у здійсненні заходів щодо боротьби з епідемією грипу.

Крім того, згідно з постановою, уряд має забезпечити надання матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень сім"ям медичних працівників, які загинули внаслідок захворювання, що виникло під час виконання ними службових обов"язків з надання медичної допомоги населенню в період епідемії грипу.

Міністерству охорони здоров"я спільно з Академією медичних наук доручено підготувати та надати уряду обґрунтовані пропозиції щодо доцільності проведення вакцинації населення проти пандемічного грипу А/Н1N1.

Постанова також передбачає рекомендації уряду розробити єдині підходи з інформування населення про розвиток епідемічної ситуації, забезпечити систематичне оприлюднення відповідної інформації (не рідше 2 разів за день), прискорити забезпечення регіонів тест-системами для діагностики грипу й інших медичних препаратів і забезпечити контроль за наявністю в аптеках необхідних лікарських засобів, а також контроль за цінами на них.

Рада також рекомендувала Кабміну терміново вирішити питання з закупівлі апаратів штучної вентиляції легенів імпортного виробництва.

Постанова набрала чинності з дня її прийняття.

РБК-Україна, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Родинам померлих лікарів дадуть по 100 тис гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути