пʼятниця, 11 жовтня 2024 15:35

Родина ДБРника за п'ять років розжилась будинками, квартирами і машинами на 35 млн грн

Посадовець Державного бюро розслідувань Олександр Говорущак із дружино, яка також працює в ДБР і ріднею придбали протягом п'яти років будинків, квартир та авто на 35 млн грн.

Коштовне майно почало з'являтися, коли Говорущак прийшов працювати у ДБР. Про це повідомили "Слідство.Інфо".

Автор: slidstvo.info
  Катерина та Олександр Говорущаки, які працюють у ДБР
Катерина та Олександр Говорущаки, які працюють у ДБР

Говорущак очолює у ДБР відділ, який займається розслідуванням злочинів правоохоронців і суддів.

Його дружина Катерина Говорущак підбирає кадри та організовує навчання у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

У 2023 році Катерина Говорущак придбала земельну ділянку і новозбудований будинок у передмісті Києва у Петропавлівській Борщагівці.

Згідно з декларацією посадовця, будинок площею 165 кв м придбали за 1,45 млн грн, а земельну ділянку - за три мільйони гривень.

Сусіди розповіли, що подружжя ДБРівців переїхало у будинок приблизно місяць тому.

З відкритих оголошень в інтернеті журналісти дізналися, що майже ідентичний будинок з ремонтом прямо поруч із помешканням посадовця коштує $350 тис, або ж 14,5 млн грн, що значно дорожче, аніж придбаний родиною ДБРівців.

Від забудовника журналісти дізнались що лише земля під будинком як у посадовця коштує шість мільйонів гривень, а у декларації Говорущака вартість земельної ділянки вдвічі менша - три мільйони гривень.

Журналісти також вирахували можливі витрати на ремонт нового будинку.

"Отже, будинок з оголошення, якщо відняти витрати на ремонт, міг коштувати 210 тисяч доларів. Або ж близько 8,5 мільйонів гривень. Разом із землею ринкова вартість будинку без ремонту могла скласти 14,5 мільйонів гривень, а це утричі більше, ніж задекларував посадовець (майже 4,5 мільйони гривень)", - повідомили "Слідство.Інфо".

Автор: slidstvo.info
  Будинок, де мешкає родина ДБРівців
Будинок, де мешкає родина ДБРівців

Протягом декількох років Катерина Говорущак декларувала грошові подарунки (200 тис. грн щороку) від батька Костянтина В'ялого. Також вона користується паркомісцем своєї матері Людмили В'ялої.

У лютому 2024 року Людмила і Костянтин В'ялі стали власниками будинку і земельної ділянки також у Петропавлівській Борщагівці, неподалік від доньки та її чоловіка. З витягу з Державного реєстру речових прав, будинок у майже 155 кв м разом із земельною ділянкою обійшовся подружжю у сім мільйонів гривень.

Починаючи з 2020 року батьки Катерини Говорущак придбали два паркомісця у новобудовах, дві двокімнатні квартири по 69 кв м - теж у новобудовах і нежитлові приміщення. Разом це майно, за підрахунками журналістів, може коштувати 8,5 млн грн.

У 2022 році Костянтин В'ялий став власником двох автівок: Toyota Land Cruiser 2020 року і Mercedes-Benz ML350 2011 року.

"Крузак" зараз може коштувати близько 2,5 млн грн. Mercedes - майже мільйон гривень. Дружина Костянтина і мати посадовиці у 2024 році стала власницею новенького авто Suzuki Jimny 2024 року. На офіційному сайті така коштує від 937 тис. грн.

Цікаво, що всі ці вартісні покупки, загальна вартість яких близько 20 млн грн, тесть і теща Олександра Говорущака здійснили починаючи з 2020 року - відколи їхній зять отримав посаду у ДБР.

На запитання журналістки, звідки у Костянтина Вʼялого гроші на вартісні покупки, він відповів, що працював і платив податки, а після питання, де працює зараз, кинув слухавку.

За підрахунками журналістів, загалом подружжя Говорущаків і подружжя Вʼялих протягом 2020-24 року придбало нерухомості та авто на 35 млн грн.

Олександр Говорущак, який до приходу у ДБР працював прокурором, відмовився відповідати на запитання журналістів про походження грошей, сказавши, що все зазначено у його декларації.

Цього тижня стало відомо, що генеральний прокурор Андрій Костін звільнив з посади заступника Дмитра Вербицького. У червні журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" встановили, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 млн грн, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Зараз ви читаєте новину «Родина ДБРника за п'ять років розжилась будинками, квартирами і машинами на 35 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути