Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Родичів полонених закликають не поширювати особисті дані захисників: що треба знати

Родичів українських військовополонених просять не розповсюджувати особисту інформацію воїнів.

Цим можуть скористатися шахраї та спецслужби країни-агресорки Росії, наголосило Головне управління розвідки Міноборони у Facebook.

Не варто передавати неперевіреним особам особисті дані військових, як-от паспортні дані, посаду, звання, номер частини, останнє місце перебування, фото у військовій формі тощо.

"Інформація може бути використана проти рідних. Зокрема, з ними можуть зв'язатися ворожі структури з метою "отримання викупу". Водночас марно очікувати реального повернення ваших рідних. Адже всі ці дії відбуваються нелегально і реальних повноважень "зв'язкові" не мають. З тієї ж причини не варто очікувати на повернення коштів у разі "невдачі", – зазначили українські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради психолога: як поводити себе з близькими, які повернулися з полону

Також інформацію про захисників можуть опублікувати в мережі із негативними закликами. А відомості про місця дислокації чи військову частину, надані російському агресору, можуть поставити під загрозу життя інших українських бійців.

"Обміном полоненими чи пошуком зниклих безвісти захисників займаються лише органи державної влади та відповідальні установи чи організації. Наша держава працює із кожним випадком і кожною справою. Робиться все можливе для повернення наших захисників з полону", – наголосили в ГУР.

Автор: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine
  Родичів українських військовополонених просять не поширювати особисту інформацію воїнів
Родичів українських військовополонених просять не поширювати особисту інформацію воїнів

Якщо людина потрапила у полон російських окупантів – родичам або знайомим потрібно зробити два кроки.

Найперше, вони мають сповістити про подію відповідні органи. Після цього звернутися у міжнародні організації. ля отримання або надання інформації громадяни можуть звернутися до Центру з пошуку та звільнення полонених при Службі безпеки України. Телефони: +38 0(67) 650 83 32, +38 0(98) 087 36 01. Також можна надіслати запит на електронну пошту [email protected].

Після виконання першого кроку, тобто отримання офіційної відповіді, громадянам рекомендовано звернутися на гарячу лінію Міжнародного комітету Червоного Хреста за телефоном 0(800) 30 01 55. Також можна підготувати звернення до Європейського суду з прав людини та до Комітету з прав людини ООН.

Зараз ви читаєте новину «Родичів полонених закликають не поширювати особисті дані захисників: що треба знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути